Categories
Pages
Your shopping cart is empty.
Menu
Wat zijn eicosanoïden?
Eicosanoïden zijn de sleutel tot een goede gezondheid omdat zij de informatiestroom van ons lichaam controleren in ons biologische internet. Waarom zijn ze zo belangrijk? Eicosanoïden waren de eerste hormonen die door levende wezens werden ontwikkeld meer dan 550 miljoen jaar geleden. Ze zouden ook "super-hormonen" genoemd kunnen worden omdat zij de hormonale boodschappen controleren van andere hormonen. In het lichaam bestaat er geen eicosanoïd klier, alle 60 biljoen cellen van ons lichaam kunnen eicosanoïden produceren.

Onderzoekers ontdekten dat ratten dood gingen als de vetten uit hun eten werden gehaald. Door het toevoegen van omega 3 en omega 6 vetten, bleven de ratten in leven. Dit zijn essentiële vetten die ons lichaam maar ten dele aan kan maken en dus aanvullend via de voeding moeten worden verkregen. Deze vetten zijn nodig voor de productie van eicosanoïden. Het woord eicosanoïden is afgeleid uit het Grieks en betekent 20 hetgeen de lengte van de koolstof keten is van eicosanoïden zoals prostaglandines, leukotrienen, tromboxanen maar ook van endocannabinoïden (uit cannabis).

Wetenschappelijke studies: Eicosanoïden algemeen Eicosanoïden en depressie Eicosanoïden en inflammatie Eicosanoïden en overgewicht / metaboolsyndroom


No products available

 
Do you want to support our research? Great! Donate to NL64INGB0006676639, Brain Nutrients
 
Sitemap
My profile
Disclaimer
Privacy
 
 
Brain Nutrients Foundation is a "Public Benefit Organisation" (Dutch: Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI).
This makes your gifts deductible income, and if you arrange periodical gifts for 5 year there is no threshold.